Business Controller, Helsingborg

GDL AB söker en erfaren Business Controller till vårt huvudkontor i Helsingborg. Har du god redovisningsförståelse, gillar du att analysera och tolka siffror samt jobba affärsnära genom att både utmana och stötta verksamhetens chefer? Då kan du bli vår nya kollega på ekonomiavdelningen.

Om GDL
GDL arbetar både lokalt och rikstäckande efter devisen – Trygg hela vägen. Verksamheten består av ett starkt koncept med erbjudande inom transport- och logistiktjänster. GDL är etablerat på 13 orter i Sverige och omsätter över 1,8 miljarder SEK. Huvudkontoret finns i Helsingborg. Våra värdeord professionell, engagerad, pålitlig samt värdeskapande genomsyrar hela verksamheten. Läs gärna mer om GDL på www.gdl.se.

Om tjänsten
Rollens huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Bokslutsarbete
  • Rapportering
  • Analyser

Dina arbetsuppgifter består av bokslutsarbete; du tillser att de bokslut som upprättas inom ditt ansvarsområde följer lagkrav och ger en rättvisande bild av bolagets resultat månad för månad. Du ansvarar för månadsrapporteringen av ditt ansvarsområde och skriver relevanta kommentarer tillsammans med avdelningsansvarig. Som controller är du med din kunskap i ekonomistyrning en sparringpartner för avdelningsansvariga och drivande i förbättringsarbetet med syfte att utveckla och lönsamhetsförbättra verksamheten. Du är med och räknar på affärer eller andra initiativ i förbättringsarbetet.

Andra arbetsuppgifter består av analyser vid behov, budget- och prognosarbete samt diverse ad-hoc uppgifter. I rollen som Business Controller rapporterar du till Ekonomichef för GDL AB och svarar gentemot VD och andra i ledningsgruppen.

Din profil
Du har relevant högskoleutbildning inom ekonomi eller liknande med minst 3 års erfarenhet av kvalificerat Controllerarbete. Du har hög finansiell och redovisningsteknisk förståelse och kompetens. Som person trivs du i en snabbrörlig miljö, är tålmodig och analytiskt lagd och har en god strukturförmåga. Vi ser gärna att du har arbetat i NAV eller något liknande ERP system och har mycket goda Excel kunskaper. Erfarenhet från transport- och logistik branschen är meriterande.

Ansökan
Välkommen med din ansökan genom att skicka CV och personligt brev till career@gdl.se – i ämnesraden skriver du Business Controller. Urvalsprocessen sker löpande så inkom med din ansökan så snart som möjligt, dock senast 22-10-10.

Tjänstens omfattning
Heltid 100%

Varaktighet
Tillsvidareanställning med en inledande provanställning på 6 månader.

Vid ytterligare frågor om tjänsten kontakta gärna Ekonomichef, Terje Espeland, 0790-652579.