På onsdagen den 16 oktober invigde GDL Transport sin nya moderna logistikanläggning på cirka 4 000 kvadratmeter på Bråtebäcken, som är kommuns nyaste industriområde med ett väldigt bra läge intill E18 strax öster Karlstad.

– Den nya logistikanläggningen som i första hand är till Coop uppdraget i Värmland, kommer att ge GDL nya möjligheter att ta nya marknadsandelar i området, då den gamla terminalen som låg på Orrholmen i centrala Karlstad var begränsad både när det gällde utrymme och hur den var strategiskt placerad i innerstan i Karlstad, berättar David Anderlind, avdelningschef för Terminal och Distribution på GDL Transport.

Logistikanläggningen på 4 000 kvadrat är uppdelad i två delar vilket innebär att GDL hanterar torrvaror på 2 000 kvadrat meter av den totala ytan och på den andra halvan har det uppförts en kyl- och frysdel. Emellan de två terminaldelarna har det byggts ett kontorslandskap som innebär att personalen har fått nya fina lokaler som förbättrar förutsättningarna för att växa.

Antalet portar har ökat från tidigare 8 st till 14 st vilket gör att det går betydligt snabbare och smidigare att lasta och lossa ekipagen vid in- och utleveranser.

– Vi är mer än nöjda med den nya logistikanläggningen som har uppförts av Consto Väst AB, säger David Anderlind.

– Det är en fantastisk terminal och jag är stolt över att idag få klippa banden och inviga den nya logistikanläggningen, säger Henrik Holm.

För ytterligare information kontakta:
David Anderlind, avdelningschef, GDL Transport, 072-164 53 21