IT-chef till GDL

Om GDL

GDL erbjuder hållbara transport- och logistiktjänster sedan 1735. Vi sysselsätter mer än 1 000 fordon, har över 300 medarbetare på 11 orter i Sverige samt en omsättning på 2 miljarder kronor. Vi arbetar för att skapa anpassade lösningar och utvecklas tillsammans med våra kunder och samarbetspartners. Med oss är du Trygg hela vägen. Läs mer på gdl.se.

Om tjänsten

GDL har under de senaste åren haft ett högt tempo inom IT. Vi har infört Opter samt Barkfors som produktionssystem för våra transporter och Frends som en huvudsaklig integrationslösning. Vi har även infört en ny leverantör och lösning för nätverksdelarna samt server/hosting. Den kommande tiden ska vi självklart fokusera på att få ut det mesta av de system och lösningar vi har infört, det är prioritet 1. Men sedan ska vi också fortsätta vår utvecklingsresa.

 

Större projekt som står på agendan är att uppgradera vårt affärssystem till Microsoft BC, upphandla och införa en ny telefonilösning, harmonisera och standardisera nätverkslösningarna på våra orter, öka antalet integrationer mot våra kunder och förbättra användandet av vår produktionsapp.

IT är en av GDL:s betydande framgångsfaktorer och en viktig del av pågående strategiplan som sträcker sig till 2025. Vi söker därför en IT-chef som kan samarbeta nära vår operativa verksamhet för att driva vår utveckling framåt och samtidigt agera som stöd och ledare för vår IT-avdelning.

 

Som IT-chef på GDL har du placering på någon av våra orter men som en del i tjänsten ingår betydande tid i Helsingborg. Du kommer ha personalansvar för 5 personer och rapportera till VD.

 

Arbetsuppgifter och ansvar

 • Utöva ledning med personal- och budgetansvar för IT-avdelningen
 • Ansvara för utvecklingen av en hållbar och framåtblickande IT-infrastruktur, med tillhörande IT-lösningar, som är integrerad i verksamhetens processer och som tar en tydlig utgångspunkt i verksamhetsnyttan med kunden i fokus.
 • Säkerställa en stabil drift för bolagets IT-funktion och tjänster. Ansvar för drift och förvaltning av IT-funktionen samt att analysera kommande behov.
 • Samverka med interna och externa intressenter inom övergripande IT-relaterade frågor
 • Säkerställa att avdelningen arbetar aktivt enligt GDLs strategi
 • Vara en erfaren beställare och kravställare gällande IT-driften även för delar som kan vara outsourcade.
 • Ansvar för utvecklingsinitiativ samt som ledare stötta team för framdrift i utvecklingsprojekt.
 • Du kan komma att vara projektägare för utvecklingsprojekt.
 • Kunskap om system (Focalcube, BC/NAV, TMS Opter/ Barkfors, Exflow, Agda, Mercur med flera)
 • Delaktig från IT:s perspektiv i försäljningsarbete eller uppstart av nya kunder
 • Integrationer /Systemkonfigurering
 • Säkerställa arbetet med IT-säkerhet och GDPR framöver.

 

Din profil

Vi söker dig som har relevant kandidat- eller magisterexamen i datavetenskap, datateknik, informationsteknologi eller motsvarande utbildning. Flerårig framgångsrik erfarenhet av liknande arbetsuppgifter i ledande position. Du trivs och motiveras av att leda personal och du har gjort det i ett flertal år. Vi tror att du är en relationsbyggande ledare som inger förtroende och har en god kommunikativ förmåga, både internt och externt. För att lyckas bra i rollen tror vi att du har en väl utvecklad förmåga att driva ditt arbete självständigt, organiserat och effektivt. Som person är du prestigelös, pragmatisk och ansvarstagande med en god förmåga att bidra till en arbetsmiljö i vilken alla känner engagemang och delaktighet.

Du har god förmåga och erfarenhet av att strategiskt leda och utveckla IT-verksamhet. På GDL tillämpar vi ITILs processer och det eller motsvarande är du insatt i och du ska ha en dokumenterad god samarbetsförmåga.

 

Hur du ansöker och övrig information

För att söka tjänsten, skicka ditt CV och personliga brev till career@gdl.se och skriv ”IT-chef” i ämnesraden.

Vi hanterar ansökningar löpande, så sänd gärna in din ansökan så snart som möjligt. Vid ytterligare frågor om tjänsten kontakta gärna Peter Karabyn på telefon 070-6434868.

Varmt välkommen med din ansökan!