Möt våra medarbetare

Grunden till att vi finns till

Hos oss har varje individ en avgörande roll i vår utveckling. Våra medarbetare är grunden i GDL och det viktigaste vi har. Spridda över hela landet, från norr till söder, representerar de företaget i 12 strategiskt belägna orter. 

GDL har funnits sedan 1735. Bilden till vänster visar lossningsarbete i Helsingborgs hamn omkring år 1900. 

Nedan berättar fem av våra medarbetare hur det är att arbeta på GDL idag.

Fredrik Karlsson

Transportledare, Karlstad

”Jag har varit med sen start i Karlstad och älskar variationen jag fått uppleva. Det är en bra plats för att både utvecklas och testa vingarna i olika arbetsuppgifter. Men jag vill mest framhäva att vi är ett fantastiskt gäng som löst med- och motgångar tillsammans.

Trygg hela vägen för mig handlar om samarbete. Att GDL som företag länkas ihop från start till mål för att ge kunden den bästa servicen.”

Dawid Migawa

Chaufför, Helsingborg

”Jag arbetar som chaufför på GDL och levererar varor till vår kund Ica. En viktig del i mitt arbete som kanske inte tänks på är ständig besiktning av lastbilar för att se så allt fungerar. Det är bara kul. Jag gillar mina arbetstider och har lätt att planera min tid därefter, men det jag gillar mest är kollegorna. 

Vår devis Trygg hela vägen innebär för mig att vi chaufförer får tillräcklig vila, eftersom vårt arbete inte sker under ordinarie arbetstid. Eftersom vi börjar vid olika tidpunkter varje dag är vilan viktig. De lagar och regler efterföljs, vilket gör att vi chaufförer mår bra och slipper stress.”

Marie Nilsson

Arbetsledare, Karlstad

”Jag tycker GDL är en bra arbetsplats för att det är varierande arbetsuppgifter. Det är ett bra samarbete och närvarande ledarskap. Man har möjligheten att ständigt utvecklas och det är väldigt roligt att jobba på GDL.

Trygg hela vägen är för mig hela upplägget på GDL, där transporten ska vara trygg hela vägen från start till slut. Där skickliga chaufförer och terminalarbetare tillsammans med bra ledarskap jobbar för att det skall bli en bra, trygg och snabb leverans till kund.”

André Eliasson

Lösningsansvarig TMS, Helsingborg

”Jag är lösningsansvarig för det TMS-system vi hanterar våra transporter i, hela vägen från bokning till fakturering och avräkning. Mitt huvuduppdrag är att säkerställa bästa möjliga arbetssätt i systemet för hela GDL, så att vi alla arbetar så effektivt och enhetligt som möjligt. Det innebär att jag blir involverad i allt från implementering av nya kunder till daglig systemsupport och får hålla internutbildningar. Jag tillhör IT-avdelningen, men med en bakgrund som transportledare fungerar jag ofta som en naturlig brygga mellan verksamheten och IT.

För mig är det alla fantastiska kollegor som gör GDL till en så bra arbetsplats, samt att det finns gott om utvecklingsmöjligheter för den som är engagerad och vill. I min roll får jag ibland anledning att besöka våra olika kontor och avdelningar, och man blir alltid varmt välkomnad var man än är!

För mig betyder Trygg hela vägen att man kan lita på GDL som en seriös och professionell aktör genom hela transportbokningens livscykel, oavsett om man är kund eller leverantör. Det gäller även internt för våra chaufförer, kollektivanställda och tjänstemän där man genom en god arbetsmiljö, bra transportvillkor och policys ska kunna känna sig trygg i sitt dagliga arbete. Att GDL är ett anrikt företag med anor sedan 1735 tror jag också ger ett visst förtroende utåt, som bidrar till känslan av att man kan vara Trygg hela vägen med oss.”

Jacob Friberg

Trafikledare och transportadministratör, Varberg

”GDL som arbetsplats är jättebra. Framför allt är det alla trevliga kollegor som jag arbetar dagligen med som gör att man går till jobbet med ett leende på läpparna varje dag. Det är även ett stort och väletablerat företag med anor från 1700-talet vilket gör att man är glad och stolt över att säga att man jobbar på GDL.

För mig innebär Trygg hela vägen att kunder kan vara trygga med att vi gör allt i vår makt för att de ska bli nöjda med resultatet från början till slutet i processen, från det att en bokning görs till alla delprocesser på vägen samt allt som kan tillkomma även efter det att vi slutfört ett uppdrag.”

Marie Hultman

KMA-ansvarig, Helsingborg

”På GDL arbetar jag med Kvalitet, Miljö och Arbetsmiljö.

För mig så är det kunskapen hos alla och viljan att förbättra och hitta nya möjligheter som gör att GDL är en bra arbetsplats. Det finns ett driv och framåtanda som jag verkligen gillar!

Trygg hela vägen betyder olika saker för mig. Det första är tryggheten för våra kunder och att de alltid kan lita på oss. Sedan är det att jag som medarbetare känner mig trygg på min arbetsplats och vet att jag alltid kan luta mig mot mina kollegor och att vi gör detta tillsammans.”